2015.02.26. Kandalló
Jelen cikkünkben az épített kandallókkal nem foglalkozunk. Az épített, illetve a fal síkjába beépített kandallók külső megjelenésében analóg alternatívaként cégünk a szerelőkeretes kandallófalat ajánlja, aminek előnyeiről a szerelőkeretes kandallófallal foglakozó fejezetekben olvashat.

Első megközelítésben tekintsünk el a külső megjelenéstől, koncentráljunk a fűtési igényekre.

A kereskedelemben, elsősorban építő ipari áruházakban készen kapható fém kandallókályhák fűtési teljesítménye jellemzően 5-6 KW. A mai kor elvárásainak megfelelő hőszigetelés esetén ez egy nappali befűtésére elegendő lehet, de a nappali ritkán zárt légteret jelent. Az itt felmelegedett levegőt a nappalival egy légtérben lévő helyiségek elszívhatják, ráadásul egy kandallós fűtés nem a napi „rutin” része, azt a család alkalomszerűen, jellemzően ünnepi alkalmakkor, ill. a normál fűtési rendszer alternatívájaként átmeneti időszakban üzemeli be.

A Strong Cabinet 2000 által gyártott Kandallókályhák teljesítménye 14 KW, ami jóval az általános 5-6 KW fölött van és így egy nagyméretű nappali felfűtésére alkalmas így más fűtési rendszerek megfelelő alternatívája lehet. A fémburkolat alatti légterelők a felmelegedő levegőt nagy keresztmetszeten áramoltatják, így a légáramlat lassú kellemes nem érzékelhető légmozgással fűti fel a teret.

A „Rubin” és „Zafír” kandallókályhák elegáns külső megjelenése valamint több mint 130 variációban összeállítható konfiguráció bármilyen modern megjelenésű lakótér igényes és hasznos kiegészítője.